Under hösten har det gjorts en och annan äppelpaj i vårat kök. Alldeles vanlig smulpaj smäller nog fortfarande högst här, men som lite variation brukar denna variant med knäckigt täcke bli väldigt god!
5 st stora äpplen
100 g margarin
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl sirap
1/2 dl grädde
Skala äpplena och skär i små klyftor. Lägg dem i botten på en smord form. Blanda övriga ingredienser i en gryta och låt det koka upp. Obs! Rör mycket för att det inte ska bränna fast. Kan vara bra att smälta lite av margarinet först innan man lägger i resten av ingredienserna. Bred smeten över äpplena och sätt in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter. Njut med vaniljvisp eller glass.
2 kommentarer:
Det var en ny variant för mig, ska provas, för äppelpaj gillar jag! Kram!
Blir nog en äppelpaj hos mig i helgen. :) Det är ju så gott!
Skicka en kommentar