onsdag 10 oktober 2007

Äppelpaj

Under hösten har det gjorts en och annan äppelpaj i vårat kök. Alldeles vanlig smulpaj smäller nog fortfarande högst här, men som lite variation brukar denna variant med knäckigt täcke bli väldigt god!

5 st stora äpplen

100 g margarin

1 1/2 dl havregryn

1 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker

1/2 tsk bakpulver

1/2 dl sirap

1/2 dl grädde

Skala äpplena och skär i små klyftor. Lägg dem i botten på en smord form. Blanda övriga ingredienser i en gryta och låt det koka upp. Obs! Rör mycket för att det inte ska bränna fast. Kan vara bra att smälta lite av margarinet först innan man lägger i resten av ingredienserna. Bred smeten över äpplena och sätt in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter. Njut med vaniljvisp eller glass.

2 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Det var en ny variant för mig, ska provas, för äppelpaj gillar jag! Kram!

Malin sa...

Blir nog en äppelpaj hos mig i helgen. :) Det är ju så gott!