måndag 29 oktober 2007

Bleka pepparkakor...?


Vad nu då? Vita pepparkakor? Nej då, bara jag som en mörk och ruskig höstdag kände för att börja julpyssla. Dessa figurer är gjorda av trolldeg, utstansade med pepparkaksmått och sedan stämplade med sigillstämpel eller andra stämplar bl.a. från Panduro. Kanske ska en del av dem bli målade i någon annan färg sen. De fyra stjärnorna med hål i mitten ska bli små ljusstakar för julgransljus, övriga figurer blir dekorationer till paket, julgranen eller i ett blomsterarrangemang. Roligt och enkelt pyssel!

Här är receptet på den deg jag använde. Det är en liten sats, räckte till allt det jag har på plåten. Oljan gör att det inte blir sprickor när degen torkar.

1 dl vatten

2 dl mjöl

1 dl salt

1 msk olja

Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg. Om du vill spara figurerna kan du torka dem i ugnen i 100 grader i 1 timme och sedan låta dem stå till dagen efter.

6 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Bra och enkelt hobbymaterial!! Ser fint ut! Kramis!

Körsbärsgården sa...

Jättebra pysseltips en grå och regntung dag som denna. Tack för det!
Kvällshälsning från Karin i Körsbärsgården.

Nygammalt sa...

Fiffig idé med trolldeg. Det var inte igår man använde det.
Trevlig kväll!

Unknown sa...

Ja, visst är det fint! Brukar göra tags men då använder jag fimo lera! Fast det är ju klart det är ju billigare med trolldeg =)Smart!
Kram Malin

Anonym sa...

Brukar faktiskt göra sådanna både som dekorationer i huset och till paketen, kul med lite "pepparkaks bak" så här tidigt, man får en härlig julkänsla.

Emmeline sa...

Så stilig, veldig lurt og veldig kreativt. Tusen takk for tipset--det skal vi nok ta med videre;0)