måndag 19 november 2007

Sopplunch


Som jag nämnde igår hade vi familjen här på lite födelsedagsfirande. Vi var 13 personer som skulle klämma in oss runt köksbordet , så det fick bli något som var smidigt både att göra och äta och som delvis gick att förbereda dagen innan. Två olika soppor, het köttfärssoppa och kräftsoppa, serverades med bröd, smör och ost. Till dessert bjöds det på nötkaka med schweizernötglasyr och grädde. Här kommer receptet på en av sopporna, som är en av mina favoriter. Varken den billigaste eller magraste, men ack så god och enkel att göra!

Kräftsoppa
ca 6 portioner
2 stora morötter
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
vitpeppar
2 fiskbuljongtärningar
400g kräftmjukost
2 dl creme fraiche
dill
1 burk kräftstjärtar
Grovriv morötterna och fräs med smör och mjöl. Späd med vattnet. Tillsätt buljongtärningarna och lite peppar. Låt puttra ca10 min. Tillsätt ost, creme fraich och dill. Koka upp. Tillsätt kräftstjärtarna och låt soppan bli varm. Obs! Koka ej, då kräftstjärtarna blir sega.
Servera med bröd.
Smaklig måltid!

3 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Låter sååå gott! Värt att testas tror jag! Kramis!

Anonym sa...

Men åh vad gott det där lät.. Skriver av receptet bums! Hoppas ni hade det trevligt och att maken din blev ordentligt firad. Ha det!/Mia

Randi sa...

Mmmm ... "smakar" jättegott. Tack för receptet! Har skrivit ut det och ska testa i morgon.
Desserten låter smarrig - med schweizernötsglasyr. Kan man få smaka den ...*ler*