tisdag 25 september 2007

Bord och stolar i renoveringsbehov



Har dessa ärvda stolar och ett matbord köpt på blocket. Såsmåningom, när vardagsrummet blir klart (vilket i och för sig lär dröja...) ska de få stå där. Ville ha ett rejält matbord eftersom rummet det ska stå i är ganska stort. Runt detta kan man sitta 12 personer i alla fall. Frågan är nu hur man behandlar möblerna bäst. Någon som vet? Har faktiskt tänkt behålla det mörkt, men skulle nog vilja ha det lite mörkare än idag och en lite mattare yta. Är ju lite rädd att förstöra hela bordet. Vågar man ge sig på och slipa de massiva ekbenen själv? Någon som har slipat ek utan att ge upp? Kanske är bättre att lämna in det till nån, men vad söker man på då i telefonkatalogen? Känns som detta kan bli ett långvarigt projekt, så det är nog lika bra att börja nu, även om vardagsrummet inte är klart än på länge!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har också gamla möbler i ek och har oljat dem med brunt pigment i oljan. Vi är jättenöjda med resultatet! Såg föräldrarnas hus förresten i föregående inlägg, så kul att få "starta om" igen på äldre dar.

Julias vita drömmar sa...

Det där kommer att bli suveränt fint :)

Kram/Julia

Ardisia sa...

Hejsan! Här har jag inte varit förr.. Fin blogg du har!

Jag tror det bästa resultatet får ni om ni oljar möblerna, det blir matt. Men jag har inte erfarenhet av ek, vet inte hur svårt det är att slipa trärent. Ni kan väl börja med en stol och kolla hur det blir!

Ha det gott! Kram