fredag 30 november 2007

Fynden från Falun

Här kommer, som utlovat, lite bilder på inköpen från Falun. Allt förutom ljusstaken är köpt på Gruvagatan 13. Ljusstaken är inhandlad på muséebutiken vid Falu koppargruva.

Några fina små kort fårn Jeanne D`arc.

Änglaformade pepparkaksmått i två storlekar.

Ett kuddöverdrag till kökssoffan med texten God Jul. Blev så glad när jag hittade det, eftersom jag inte hittat något ställe hemma i stan där man kan köpa saker från Nyblom och Kollén. Inte lika glad när jag kom hem och fick börja med att laga, då den röda tråden på flera av bokstäverna börjat gå upp. Typiskt! Hade det inte varit så långt bort hade jag gått tillbaka med det. Ja, ja, nu ska det hålla i alla fall.

Den här lampan kanske inte ser så fin ut så här, men jag tror den blir bra när den kommer upp. Såg denna lampa i förra numret av Allt i Hemmet i reportaget om Helena Skarps hus. Fastnade för den då, men det stod ej var lampan kom ifrån. Så när jag kom till Gruvgatan 13 hängde tre sådana lampor i skyltfönstret. Måste vara meningen att jag skulle ha dem! Införskaffade två som ska hänga i våra hallfönster, på var sin sida om dörren.

En svart trearmad ljusstake i gjutjärn. Pampig och robust men ändå sirlig tycker jag.

Ska sätta upp de sista adventsstjärnorna här hemma och spelar bästa julmusiken. Utanför fönstret är det grönt, men adventsstämningen är på topp ändå!
En glad 1:a advent till alla Er!
Kram

söndag 25 november 2007

Tripp till Falun

Nyligen hemkomna - utvilade, nyshoppade och motionerade (och proppmätta efter en massa god mat, så det går nog på ett ut!). Falun var alltså staden vi hamnade i, och varför det blev just Falun är en annan historia, men trevligt har vi haft i alla fall! Genom alla fantastiska bloggar får man också en massa bra tips på platser och butiker att besöka, något som jag fick användning av i helgen. Tack till er som tipsat! En butik som nämns allt som oftast på olika bloggar är Gruvgatan 13 i Falun. Nu har jag också varit där! Visar lite bilder från butiken. En jättemysig affär, med massa små rum med fina miljöer, så när man trodde att man sett allt dök det upp ett rum till. Låter som en dröm va!? Jag var där både fredag och lördag och köpte lite smått å gott båda gångerna. Vad jag handlade visar jag nästa gång!


Hoppas Ni också haft en bra helg och får en härlig adventsvecka!

torsdag 22 november 2007

I dyraste laget

Denna adventsstjärna,Fling - i lackerat stål, är riktigt snygg tycker jag. Hutlöst dyr bara...4990kr! Så en sån blir det absolut inte, men titta kan man ju göra. Tipsade om att man även kunde hänga den på väggen å det skulle nog vara snyggt, tycker det är svårt annars att hitta snygga vägglampor. För den som har några slantar över så finns den bl.a. hos Design online. De har även den här ljusstaken från Design House Stockholm. Den har ett lite mer behagligt pris; 249 kr.


Bilder från Design online.


Tidigt imorgon åker vi iväg på en välbehövlig vila-upp-oss-slappa-shoppa-dega-promenad-helg! Det har nog varit hus å renovering varje helg i ett halvår, så nu kände vi, i slutet av mörkaste november, att det var dags för ett avbrott! Ska bli sååå skönt, har faktiskt längtat! Fånigt, med tanke på vart vi ska åka. Inget så avlägset eller exotiskt alls, men lugn och ro. Vart vi varit får ni rapport om efter helgen! Önskar därmed redan nu en skön helg!

onsdag 21 november 2007

Zinkprylar


Denna söta, hjärtkantade kruka och ljusstake i zink hittade jag på Hemtex för ett tag sen. Just nu har krukan fyllts med tazettlökar och lite sisalsnöre.

måndag 19 november 2007

Sopplunch


Som jag nämnde igår hade vi familjen här på lite födelsedagsfirande. Vi var 13 personer som skulle klämma in oss runt köksbordet , så det fick bli något som var smidigt både att göra och äta och som delvis gick att förbereda dagen innan. Två olika soppor, het köttfärssoppa och kräftsoppa, serverades med bröd, smör och ost. Till dessert bjöds det på nötkaka med schweizernötglasyr och grädde. Här kommer receptet på en av sopporna, som är en av mina favoriter. Varken den billigaste eller magraste, men ack så god och enkel att göra!

Kräftsoppa
ca 6 portioner
2 stora morötter
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
vitpeppar
2 fiskbuljongtärningar
400g kräftmjukost
2 dl creme fraiche
dill
1 burk kräftstjärtar
Grovriv morötterna och fräs med smör och mjöl. Späd med vattnet. Tillsätt buljongtärningarna och lite peppar. Låt puttra ca10 min. Tillsätt ost, creme fraich och dill. Koka upp. Tillsätt kräftstjärtarna och låt soppan bli varm. Obs! Koka ej, då kräftstjärtarna blir sega.
Servera med bröd.
Smaklig måltid!

söndag 18 november 2007

Nygammalt bord


Kanske kommer en del av er ihåg det här bordet, som jag visade i somras!? Under veckan har det förvandlats med flera lager vit färg och det känns som en helt ny möbel. Tillsvidare får det stå i köket och fungera både som sideboard med extra avställningsyta och extrabord med sittplatser vid behov.

Kanske kommer det till användning idag då vi snart ska fira mannen, som fyllt år i veckan, med familjen som ska bjudas på söndagslunch.

Önskar en trevlig söndag!

lördag 17 november 2007

Arbete pågår

Egentligen borde jag inte alls sitta här nu, men eftersom det är alldeles för länge sen jag gjorde ett inlägg var jag bara TVUNGEN ;-) å stjäla till mig en stund. Vi kan väl säga att jag väntar på att färgen ska torka.... Idag händer det nämligen saker här. Äntligen! Pappa tapetserar sovrummet, mannen å svågern sätter nytt innertak i TV-rummet, jag målar lister å dörrar bland annat å mamma fixar maten till oss alla! Sådana här dagar är guld värda och ger lite ny energi, när man ser att det går framåt! Tack för all hjälp!


Tapeter på väg att sättas upp. Visar mer bilder när sovrummet blir mer färdigt!


Bort med gamla, färgflagnade taket och alla elrör och in med ny träpanel. (Mannen ville gärna att jag skulle ta kort när han använder spikpistolen eftersom det ser så macho ut! (eller hur?!))

lördag 10 november 2007

Vinterväder och firarhelg

Idag på morgonen såg det ut så här utanför sovrumsförnstret. Första snön som kommit här, efter yrväder och snöslask igår. Börjar redan gå upp på plusgrader, men det är väldigt fint med ett vitt snötäcke, eller hur!?

Den här helgen går i firandets tecken för vår del. Min mormor fyller 98 år, så hon ska få den rosa cyklamen på bilden i den silvriga krukan med ett hemmagjort kort. Den söta kronan av ståltråd och pärlor är köpt på Tyghuset i Taberg. Det passade så fint ihop tycker jag, så jag skulle nästan vilja behålla blomman själv ;) . Mormor firas på förmiddagen och ikväll ska vi på 30-årsfest. Imorgon är det två fäder som ska firas. Mycket roligt samma helg! Kanske blir det lite målat mellan alla kalas! Vad gör ni i helgen?

tisdag 6 november 2007

Samlingsplats för likasinnande...

En ny blogg har sett dagens ljus där tanken är att samla inredningsbloggar på samma ställe. Det här är alltså platsen för dig som har en blogg och vill lägga in dig i listan eller för dig som söker inspiration på olika inredningsbloggar. En god idé tycker jag, som görs på initiativ av Hem och lycka. För att se mer gå in på Inredningsbloggar.

Förhoppningen är förstås att du ska hitta nya bekantskaper, som du kanske inte hittat annars!


Kvällen är räddad!

Jag tackar ödmjukast för de över 2000 besöken på min sida, sedan räknaren startade den 7 september och firar med ett nytt nummer av Allt i Hemmet som fanns i brevlådan idag. Ett nummer fullt med JUL förstås och flera fina hemreportage. Har bara bläddrat lite snabbt, så om man inte har något bättre för sig så är kvällen räddad med en djupdykning i inredningens värld!


Flera sidor med julpyssel och inspiration.

Ett reportage från ett underbart hem. Helena Skarps, närmare bestämt, som säkert känns igen av flera bloggare, bl.a. från butiken Uthuset i Gävle.

Jag vill bläddra mer...
Ha en skön kväll!

söndag 4 november 2007

Lugn söndag


Idag blir det en lugn och skön söndag för våran del. Har inget särskilt planerat, ska bara ta dagen som den kommer. Kanske en promenad, pyssla ihop en liten krans till, sjunka ner och njuta av några inredningstidningar... vi får se. Hoppas att Ni också får en bra dag!
Vill passa på att tacka alla som lämnar ett avtryck här på bloggen genom en liten kommentar! Det är så roligt att läsa och gör mig jätteglad!

lördag 3 november 2007

Höstpyssel

Igår var det en strålande men kall höstdag här och en riktig skogspromenad var ett måste. Med hem från skogen följde lite smått o gott, bl.a ljung som fick bli en liten krans. Nu fick jag även användning för mina trolldegsfigurer (hjärtat) som hängdes i med ett silversnöre. Kransen fick bli en gå-bort-present på fredagkvällen.

Uteblommorna får en sista chans och har flyttats upp från uteplatsen, där vi ju inte sitter längre, till verandan. Buxbom, murgröna och lavendel fick stå kvar, medan några vissna blommor byttes ut tilll andra detaljer.

En skön Alla helgons dag önskar jag er alla!

torsdag 1 november 2007

Heldag på stan



Jag och mamma var i stan hela långa dan igår. Mannen sa nåt kvällen innan om att Ica stänger ju inte förrän 22... Vad menade han med detta? Han fick nästan rätt. Vi var hemma 20.30, så det blev en lång dag (eftersom det är bäst att börja när affärerna öppnar!). Är mäkta stolt över att det jag kom hem med bara var sådana där viktiga, nyttiga saker som vi ändå skulle köpa, inte en enda onödig sak! Vit sprayfärg till elementen, vit väggfärg samt tapeter införskaffades igår till TV-rum/kontor, så nu kan vi inte skylla på att vi inte har grejer hemma!
Sitter här med ett nystädat hus å nybakad morotskaka i väntan på vänner som ska komma ikväll och undrar samtidigt vart veckan tog vägen? Imorgon är det redan fredag och på måndag jobb som vanligt igen. Har i alla fall haft en riktigt bra och skön ledig vecka!

Hoppas ni också är nöjda med den gångna veckan! Ha en bra kväll!